Werkbezoek aan Nationaal Popmuseum RockArt

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 20:43

Tijdens een werkbezoek aan Nationaal Popmuseum RockArt te Hoek van Holland hebben Michel Rogier en ik gesproken over welke rol het museum zou kunnen spelen in het bekender maken van de rijke popcultuur die Zuid-Holland heeft. Nadat in een eerder gesprek met de directeur van de Popunie al leuke en bruikbare ideeën aan bod waren gekomen, konden we dit nu toetsen aan de haalbaarheid.

Van het werkbezoek maakte ik een vlog. Klik hier.

Directeur Jaap Schut van RockArt vertelde enthousiast en vol vuur over zijn collectie van popmemorablia. Van de eerste singles en LP's van bekende bands tot een drumstel van Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring, van de jurk van Lenny Kuhr (songfestival 1976) tot de kapotgeslagen gitaar van Spike (Direct). De complete studio van het zendschip van radio Veronica... Als dat allemaal geen popcultuurhistorie is, dan weet ik het ook niet meer. 

Alleen jammer dat dit museum op een bedrijventerrein in Hoek van Holland is gevestigd. Een bezoek is echter zeer de moeite waard. Meer info: www.rockart.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Willem de Wilt
5 maanden geleden

Mooi initiatief Bas, Jaap zijn vouw Jacqueline en ik kennen elkaar al jaren. Is een aantal keren in de radiostudio bij mijn collega's en mijzelf langs geweest. Ik vind dat wij als CDA ons best moeten doen om het RockArtmuseum een vaste plek te geven in b.v. de binnenstad van Den Haag. Als ik mee moet helpen laat het me weten.

jacques s serle
5 maanden geleden

Is dat stuk muur ook te zien uit Poeldijk Monster of s `Gravenzande? met het opschrift
`Golden-Earing-S

Bas Nootenboom
5 maanden geleden

@jacques het muurtje met ‘Golden Earings’ staat buiten voor de deur van Rock-Art in Hoek van Holland.