Cultuureducatie vormt mensen

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 15:09

Ken je dat? 138 kinderen uit groep 6/7/8 van een basisschool in een theater. Vooraf een kabaal van kinderen die vol verwachting en nieuwsgierigheid met stemverheffing elkaar proberen te overstemmen. De zaal vult zich rij voor rij en dan begint de voorstelling.

Het Trojaanse Kalf speelt 'Max en de minipiano' in Theater Ins Blau in Leiden een stuk, waar op school nog lang over nagesproken kan worden. Ik mocht op uitnodiging van Kunstgebouw ZH deze voorstelling bijwonen. 

De voorstelling gaat over een het multitalent Maximiliaan die opgroeit ten tijde van Vivaldi en Bach. Naast de prachtige muzikale stukken krijgen de toeschouwers door deze voorstelling ook maatschappelijke thema's voorgeschoteld. 

Het Kunstgebouw is de Zuid-Hollandse provinciale ondersteuningsinstelling voor cultuur. Ze staan voor toegang tot cultuur voor iedereen in Zuid-Holland. Dit doen ze door cultuureducatie en -participatie effectief en efficiënt te ondersteunen en organiseren – voor én samen met lokale overheden, onderwijsinstellingen, cultuuraanbieders en maatschappelijke organisaties.

Cultuuronderwijs en cultuurparticipatie zijn essentieel voor menselijke ontwikkeling, als individu en als maatschappij. Door naar kunst te kijken, kunst te maken, cultuur te beoefenen en cultureel erfgoed te beleven, leer je jezelf en de wereld om je heen beter kennen. Bovendien levert cultuur een belangrijke positieve bijdrage aan kansengelijkheid en daarmee ook een leefbare, bloeiende maatschappij.

Belangrijk werk dus, waar de Provincie ZH een belangrijke financiële bijdrage aan levert. 

Leuk om hierbij aanwezig te zijn geweest. Dank aan @kunstgebouw ZH voor de uitnodiging!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.