Europese week van regio's en steden

Gepubliceerd op 11 oktober 2023 om 08:00

Op uitnodiging van het Huis van de Nederlandse Provincies heb ik, samen met collega CDA Statenleden Arjen Veerman en Michel Rogier een dag in Brussel doorgebracht. Na de treinreis naar de Belgische hoofdstad wachtte ons een vol programma dat startte met een ontvangst door de Permanente Vertegenwoordiger van Nederland bij de Europese Unie in de ambassade.

 

Op uitnodiging van de Gedeputeerde EU-aangelegenheden kwamen alle Zuid-Hollandse Statenleden en betrokken ambtenaren voor een netwerklunch bij elkaar. Het middagprogramma bestond uit een introductie van het Huis van de Nederlandse Provincie en een presentatie over het digitale EU-handboek voor provinciebestuurders. Het middagprogramma bestond verder uit een panel gesprek over de veranderende rol van de EU, de Europese verkiezingen (6 juni 2024) en de positie van lidstaat Nederland in de EU.

Als tussendoortje hebben we een wandeling gemaakt langs de Europese instellingen in Brussel. Het bezoek werd afgerond met een netwerkbijeenkomst waar Diederik Samson, kabinetschef van Eurocommissaris Wopke Hoekstra een speech hield. Het was een volle dag waarin we meer te weten zijn gekomen over de Europese Unie en de relatie met de provincies en we leuke contacten hebben kunnen leggen met mede-Statenleden uit Zuid-Holland en andere provincies.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.